Een groep is een aantal gebruikers die gezamenlijk een oefening, cursus, training of opleiding volgen.
Door individuele gebruikers samen te brengen in een groep wordt het eenvoudig om drills of toetsen te distribueren in de groep, om challenges voor de groep te stellen, en om de voortgang van de groep te volgen.
Gebruikers kunnen deelnemer zijn van meerdere groepen tegelijk. Dezelfde drill, story of cursus kan in meerdere groepen worden geplaatst.
Hier wordt alle content weergegeven die in de groep staat en waar alle deelnemers van deze groep toegang tot hebben. Deze content kan bestaan uit drills, stories en cursussen. Om nieuwe content aan de groep toe te voegen klik je op het 'Toevoegen' knop en vul je de naam van bijvoorbeeld de drill in.
Let hierbij op dat de content die je toe wil voegen reeds in 'Mijn content' moet staan én vrijgegeven moet zijn.
Om content uit de groep te verwijderen klik je op de 3 puntjes naast de naam van de test en klik je op 'Ontkoppelen'.
Vul in de toetsnaam, let op dat deze toets in 'Mijn content' beschikbaar is.
Je kunt;
- groepsleden laten weten dat er een test voor hen beschikbaar is,
- een aantal pogingen per gebruiker instellen,
- een challenge definiëren (beoordelingsdatum instellen), en
- tijdsbeperking instellen.
De aankondigingen en herinneringen kunnen middels een email of push notificatie in de app (of beiden) verzonden worden.
Standaard staat ingesteld dat deelnemers de toets zo vaak mogen afnemen als zij zelf willen. Door bij 'Beperk testpogingen per gebruiker' een getal in te vullen is het aantal pogingen voor alle deelnemers hetzelfde.
Je hebt ook de mogelijkheid om een tijdsbeperking op de toets in te stellen zodat de toets alleen binnen een bepaalde tijdspanne beschikbaar wordt voor de gebruiker.
Het is mogelijk om het aantal pogingen en de tijdsbeperkingen op een later moment aan te passen, voor zowel alle deelnemers als voor een individu in de groep. Ga naar de groepstab 'toetsen' en klik op de toets.
Hier kun je de aantal pogingen en de tijsdbeperkingen aanpassen voor de groepsleden. Voor het aanpassen per individuele lid, klik op het naam van de gebruiker in dit overzicht.
Onder 'Geen tijdsbeperking' (1) is er de mogelijkheid om een datum en tijd in te stellen voor de toets. In het geval dat een gebruiker de toets op de aangegeven datum en tijd niet kan doen, dan kan er een nieuwe datum en tijd apart ingesteld worden voor deze gebruiker (2). Denk aan exams, docenten kunnen makelijk instellen wanneer de toets voor de alle studenten beschikbaar wordt. De docent kan later aparte datum en tijd instellen voor elk student die hun exam moeten herkansen.
Let Op! De tijdzone van de groepenbeheerder die de datum en tijd op de toets heeft ingesteld wordt omgerekend naar de tijdzone van de gebruikers. Bijvoorbeeld wanneer gebruikers uit drie verschillende tijdzones in de groep zitten, gaat de toets op hetzelfde moment voor alle gebruikers open.
Om een test uit de groep te verwijderen, klik je op de 3 puntjes naast de naam van de test en klik je op 'Ontkoppelen'.
Voor meer informatie over het instellen van deze challenges, kijk hier.
Het is mogelijk om deelnemers per individu of in 'bulk' aan een groep toe te voegen, maar ook om deze te verwijderen. Hier lees je hoe.
Voeg beheerder(s) toe aan de groepsinstelling 'Beheer' om die specifieke groep te beheren. Als de beheerder alle aspecten van de groep moet beheren, kun je de overkoepelende rol voor 'Groepsmanager' toekennen. Met deze rol heeft de beheerder het volledige beheer over de groep.
Als een groepsbeheerder alleen de resultaten hoeft in te zien en groepsleden hoeft toe te voegen/te verwijderen, hoef je de beheerder alleen de rollen voor 'Resultatenviewer' en 'Ledenmanager' toe te kennen.
Communicatie:
Onder 'Instellingen→Communicatie' stel je in of groedsleden van de groep e-mails of app-meldingen ontvangen wanneer ze toegevoegd of verwijderd worden. Ook kunnen groepsleden geïnformeerd worden wanneer nieuwe content wordt toegevoegd of verwijderd.
Beëindiging van inschrijving:
Het verwijderen van groepsleden kan handmatig of automatisch gebeuren.
Om de ontkoppeling van groepsleden automatisch in te stellen heb je de optie voor een datum op schema voor de hele groep of na een periode nadat het groepslid is toegevoegd aan de groep.
Toegangscodes:
Het is ook mogelijk om een groepslink te delen met cursisten die al een Drillster-account hebben om toegevoegd te worden aan de groep.
Klik op de knop Toevoegen om een tijdelijke of permanente toegangscode te selecteren. Een permanente toegangscode kan ook een QR-code zijn.
Beperking tot catalogus:
Content van een uitgevers kan alleen gedistribueerd worden naar deelnemers via een groep die beperkt is tot een catalogus.
Registreer de catalogus bij de groep om catalogusinhoud toe te kunnen voegen en de groep toegankelijk te maken voor deelnemers.
Meldingen:
Schakel deze optie aan om een rapport met toetsresultaten via e-mail te ontvangen wanneer een deelnemer een toets heeft voltooid.
Verwijder groep:
Je kunt de groep ook hier verwijderen.
Het is mogelijk om een scorm-pakket te genereren. Klik op het optiemenu naast 'view results' en selecteer 'scorm-pakket genereren' en 'downloaden'. Het kan even duren voordat de download start.
0 Opmerkingen